MÜHENDİSLİK HASAR ÖDEMELERİ

Mühendislik Hasarları Nedir?

Mühendislik Hasarları Nedir

Mühendislik hasarları nedir? Hangi branşlara ayrılır? Mühendislik hasarları, mühendislik işleri sırasında ortaya çıkan cihaz ya da yapı kapsamında hasar oluşması durumuna denilmektedir. Kapsam konusunda en çok merak edilen ve en çok karıştırılan konu olan mühendislik hasarları nedir konusu, detaylı bir şekilde incelenmesi gereken bir konudur.

Bu nedenle ev yapım ya da makine işi gibi durumlarda ortaya çıkan hasarlarda itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Bu işlemler sırasında ortaya çıkan hasarlar mühendislik hasarları nedir konusuna en iyi örneklerden biri olacaktır. Mühendislik hasarlarının da kendi içlerinde ayrıldığı branşları bulunmaktadır.

Branş kapsamında her işin ayrı bir kriteri ve bu kritere bağlı olarak hasar durumu bulunmaktadır. Örneğin inşaat sektöründe yer alan bir mühendislik hasarı, makine sektöründe yer alan bir mühendislik hasarı ile aralarında farklı kriterler söz konusu olacaktır. Bu kriterlerin karıştırılmaması özellikle bu sigorta türüne önemlidir.

Sizlerin en iyi hizmeti almasını sağlamak adına yapılmakta olan mühendislik hasarları sigortası ile ürün, makine ya da cihazlarınız koruma altına alınmakta ve sizlere olası herhangi bir kırılama, arızalanma ya da farklı bir hasar da yardımcı olunmak adına farklı türlerde mühendislik hasarları sigortası kurulmaktadır.

Hasar Türleri

Hasar Türleri

Mühendislik hasarları içerisinde yer aldığı belirtilen farklı branşlar nedeniyle hasar türleri de ayrılmaktadır. Hasar türleri kendi içlerinde Elektronik cihaz sigortası hasarı, makine kırılması sigorta hasarı, montaj sigortası hasarı ve inşaat sigortası hasarı olarak ayrılmaktadır. Bu 4 ana kol içerisinde yapılan yapıların ya da cihazların sorun çıkartması sonucunda işlem yapılmaktadır. Bir eşyanın montajı sırasında verilen hasar ile inşaat sektörü ilgilenmemektedir. Bu nedenle hasar türleri arasında iyi bir ayrım yaparak mühendislik hasarınızı ona göre belirlemeniz gerekmektedir.

Hasar türleri kapsamında yer alan 4 farklı alanda farklı çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle hasar türleri kendi içlerinde birbirine karıştırılmamalıdır. Özellikle elektronik cihaz sigortası hasarı ve makine kırılması sigorta hasarı en çok karıştırılmakta olan hasar sigortaları arasındadır. Bu iki ayrı kol farklı alanlarda hizmet vermektedir. Bu nedenle ürün ya da makineniz için en doğru hizmeti alabilmek adına doğru hasar sigortasını tercih etmeniz gerekmektedir.

Mühendislik Sigortası Hasarında İstenen Belgeler

Mühendislik hasarları kendi içerisinde farklı türlere ayrılması nedeniyle her hasar türünün farklı bir belge isteği olacaktır. Mühendislik sigortası kapsamında yer alan bu hasarlar en iyi şekilde düzeltilmesi ve müşteri mağdur edilmemesi için tüm işlemler en iyi şekilde yapılması gerekmektedir.

Mühendislik sigortası hasarında istenen belgeler hasar türlerine göre sunulmuştur. Aynı zamanda belirtilen tüm belgeler genel olarak istenilen belgelerdir.

Bu belgeler dışın da hasarın özellik durumuna göre ekstra belge talep edilebilmektedir.

Elektronik Cihaz Sigortası Hasarı

  • Hasar oluşumu olayına ilgin sigortalı beyanı ve konu ile ilgili tutanaklar
  • Hasara ait teknik servis raporu
  • Hasar yangın sonucu oluşmuş ise itfaiye raporu
  • Hasar hırsızlık sonucu oluşmuş ise karakol tutanağı ve bulunamadı zaptı
  • Hasarlı olan cihazın alım faturası
  • Hasara ilişkin fotoğraf

Makine Kırılması Sigorta Hasarı

  • Hasar oluşumu olayına ilgin sigortalı beyanı ve konu ile ilgili tutanaklar
  • Hasara ait teknik servis raporu
  • Hasara dair teklifler
  • Hasarlı olan cihazın alım faturası
  • Hasarlı olan cihazın alım faturası
  • Hasara ilişkin fotoğraf
 

İnşaat Sigortası Hasarı

  • Hasar oluşumu olayına ilgin sigortalı beyanı ve konu ile ilgili tutanaklar
  • Hasar alanı keşfi özeti ve hak ediş raporları
  • İşveren ve müteahhit arasında yapılmış olan sözleşme
  • Geçici olarak kabul yapılmış ise kabul teslim tutanağı
  • Proje ve ihaleye ait sözleşme
  • Hasara ilişkin fotoğraf

Montaj Sigortası Hasarı

  • Hasar oluşumu olayına ilgin sigortalı beyanı ve konu ile ilgili tutanaklar
  • Hasar alanı keşfi özeti ve hak ediş raporları
  • İşveren ve müteahhit arasında yapılmış olan sözleşme
  • Hasarın giderilmesi için yapılan her türlü teklif ve harcamalar
  • Hasara ilişkin fotoğraf

Mühendislik Hasarları Nasıl Ödenir?

Mühendislik Hasarları 2

Sigorta kapsamında farklı bir konu olan mühendislik hasarları için ödeme sistemi farklı bir düzen içerisinde işlememektedir. Peki mühendislik hasarları nasıl ödenir? Mühendislik hasarları kendi içlerinde 4 ana kola ayrılması nedeniyle ilk olarak hasar türünün belirlenmesi gerekmektedir. Hasar türü belirlenmesinin ardından ürün ya da makine de oluşan hasarın piyasa içerisindeki değeri hesaplanır.

Hesaplanan bu tutar üzerinden cihazda oluşan yıpranma payı, teknolojik ürün farkı, muafiyet ve soytaj tutarı gibi tutarlar düşürülerek sizlere hasar kaydı çıkartılır. Bu hasar kaydına ilişkin olarak sizlere verilecek olan tazminat tutarı hesaplanır.

Mühendislik Hasarları 3

İkinci el alım ya da ilk alımda kendi içerisinde 4 ana kola ayrılmış olan mühendislik hasarı sigortası için sizlere en iyi hizmeti vermekteyiz. Hasar Sepetim ile sizler içi tüm cihaz alımları ya da inşaat alanında yapılan tüm işlemlerde sizlerin geleceğini ve paranızı teminat altına alan mühendislik hasarı çalışmaları yapmaktayız.

Mühendislik hasarları özellikle günümüzde daha fazla etkili olması nedeniyle tüm alımlarınızda ya da inşaat alanında karşınıza çıkacak olan sorunlarda sizleri ve ürünlerinizi korumak adına Hasar Sepetim her zaman en iyi hizmeti sunmak için beklemektedir

Tüm mühendislik hasarı işlerinizi en iyi ve en kısa yoldan sizlerle birlikte çözerek, tüm sorunlarınızı en iyi şekilde çözüme kavuşturmaktayız. Profesyonel ekibimiz ile sizlere tüm hizmetleri en iyi şekilde vermeyi hedeflemekteyiz.

KKGAIMG